چگونه فرزندان خود را مذهبی بار بیاوریم؟ (4)
3- نقش تبلیغی
از دیگر نقشها و وظایفی که بر عهده والدین است، نقش تبلیغی است. امروزه آیینها و کیش هایی که غیر الهی اند وافکار بت پرستانه را در دنیا تبلیغ میکنند، کم نیستند. این آیینها منادی نجات بشر بوده، وعدههای فریبنده ای به مردم دنیا میدهند. همه ی آنها سعی میکنند که با جاذبههای تبلیغ، مردم را به سوی مسلک و مرام خود دعوت نمایند. برای مثال، در اینترنت به مقالات فراوانی درباره این نوع کیشها و فرقههای ضاله و گمراه کننده برمی خوریم که از الفاظ فریبنده بهره میجویند.
راه هموار است و زیرش دام هاست قحطـی معنـا میـان نام هـاست
لفـظ ها و نامها چـون دام هــاست لفظ شیرین ریگ آب عمر ماست
سالانه عده ی زیادی با تأثیر پذیری از تبلیغات به مرامها و مسلکهای مختلفی میگروند. پس اگر آثار تبلیغات تا این حد زیاد است و تا آن حد کارایی دارد که مردم را به تغییر مسلک و مرام میکشاند، میتوان به نحو احسن در جهتی سازنده از آن بهره جست و با سخن گفتن درباره دین، عبادات و نماز و احکام آن، کودکان را به سوی عبادت جذب کرد. در قرآن نیز براین معنا تأکید شده است و خداوند پیامبر(ص) را مورد خطاب قرار داده، میفرماید:” یا ایها الرسول بَلّغ ما اُنزل الیک من ربک". ای پیامبر ابلاغ کن آن چه را که از سوی رب و پروردگارت برتو نازل گشته است. مراد در این جا ابلاغ مسئله امامت علی (ع) است، و تبلیغ رهبری دینی و ولایت علی (ع) تا آن درجه از اهمیت برخوردار است که میفرماید:” و اِن لَم تـَفعل فـَما بـَلغت رسالته.” و اگر آن را ابلاغ نکنی، رسالت خود را به نحو اکمل ابلاغ نکرده ای. آن روزی که این تبلیغ صورت میپذیرد خدای تعالی آن را به عنوان کمال دین دانسته، میفرماید: اَلیوم اَکملتُ لکم دینکم و اَتممتُ علیکم نعمتی و رَضیتُ لکم الاسلام دیناً.
نتیجه آن که این همه اهمیتی که امر تبلیغ در اسلام دارد و بزرگان و معصومانی چون علی (ع) قربانی تبلیغ دین خدا گشته اند، ما را بر آن میدارد که به تبلیغ دین در خانه و بیان اهمیت نماز بپردازیم واگر چنین نکنیم قطعاً بچهها به سوی عبادت و نماز گرایش چندانی پیدا نمیکنند.
—————-
ادامه در پست های بعدی….